Nordic Vitality Clinic

0760-017400

Behandling av Ådernät och Ytliga Blodkärl på Benen Känner du dig besvärad av synliga ådernät eller ytliga blodkärl på dina ben? Även om dessa fina, spindelliknande blodkärl är helt ofarliga, kan de för vissa kännas kosmetiskt störande. Hos Nordic Vitality Clinic erbjuder vi effektiva behandlingar för att minska dessa ådernät.

För mer information om våra behandlingsalternativ, varmt välkommen att kontakta oss. Maila oss på info@nordicvitalityclinic.se eller ring oss på 070-7204992. Vi ser fram emot att hjälpa dig känna dig bekväm i din egen hud igen.
Åderbråck

Sklerosering

Vad kännetecknar ådernät?

Ådernät visas som ett nätverk av små blåröda, ytliga blodkärl placerade i hudens översta skikt. Trots att de bara mäter 0,1–1 mm i diameter, betraktas de ofta som kosmetiskt störande av många. Medan de inte är farliga eller ger andra symptom, är ådernät vanligast på benen. Faktum är att nästan 85% av alla människor upplever ådernät vid någon tidpunkt i sina liv.

Varför uppkommer ådernät?

Ådernäts uppkomst ligger i en försämrad funktion av venklaffarna, lik den bakom åderbråck. Detta resulterar i att blodet har svårt att cirkulera tillbaka till hjärtat ordentligt, vilket gör att det samlas upp i venerna, vilket i sin tur ökar trycket och sträcker ut kärlväggarna. Slutresultatet är dessa ytliga, spindelvävsliknande mönster på benen som kallas ådernät.

Ådernät eller åderbråck - vad är skillnaden?

Medan både ådernät och åderbråck är kärlrelaterade, är ådernät ytliga, små blodkärl som syns genom huden, medan åderbråck är mer framträdande, slingrande vener med en diameter på minst 3–4 mm. Det är viktigt att notera att ådernät inte nödvändigtvis är ett tidigt tecken på åderbråck.


För att sammanfatta:

  • Ådernät ligger mycket närmare hudytan och är tunnare än åderbråck.

  • De är inte farliga och ger inga medicinska symptom.

Om du har ytterligare frågor om ådernät eller önskar boka en konsultation, kontakta oss på info@nordicvitalityclinic.se eller ring 070-7204992.